heilige-relatie

Heilige Relatie

Drie jaar geleden stapte ik uit mijn huwelijk.
Deze acht woorden klinken gemakkelijker dan dat het daadwerkelijk was.
Ik denk dat er ook zo’n drie jaar aan proces aan vooraf ging.

Ik voelde dat ik meer wilde ervaren in een relatie met een man en er kwam dus een punt dat ik wist dat dat niet met deze man was. Waarop je dan nog steeds een keuze te maken hebt. En mezelf toestemming had te geven.
Vandaag las ik over Heilige Relatie.
En klikte ineens dat dat verlangen er toen dus al (lang) was, zonder te ‘weten’ dat dat het was.
Ik vind dat zo’n prachtige realisatie omdat het dus voor mij echt iets wezenlijk is.
Ik las; Heilige Relatie is niet voor iedereen. Ik moest lachen…
Yep! Deze kan ik beamen.

Er komt nogal moed bij kijken.
En uiteraard moet het verlangen er zijn om dat te ervaren.
En dat heeft niet iedereen.
Of is zich daar (nog) niet van bewust.
Waarom is er moed voor nodig?
Heilige Relatie vraagt radicale eerlijkheid. Als allereerste naar jezelf toe.
En vervolgens naar de ander toe.

Eerlijkheid over je angsten, je verlangens, je hopen, jaloerse gedachte, schaamte etc. Alle kaarten worden op tafel gelegd. Dit werkt alleen als beiden dit doen.
Vaak zie je dat wanneer de sleur toe slaat er gewoontes ontstaat rondom communicatie. Dit vraagt echt van beide een bereidheid, alertheid, kwetsbaarheid en een belangrijkheid in het op tafel blijven leggen (vanuit heldere en ik zou willen zeggen ‘schone’ communicatie, wat ook een oefening is). En kunnen ‘blijven’, ook wanneer het nogal heet wordt onder de voeten.
Deze eerlijkheid dient een bedding, een grond onder de voeten te hebben, van veiligheid en waardering.
Wanneer je je niet gewaardeerd en veilig voelt, wordt echt eerlijk zijn een lastig verhaal. We houden dan delen van onszelf weg.
Wat ook echt gaat over zelfwaardering en innerlijke vrijheid!
Dit alles vraagt ook echt een groeiend bewust zijn van je eigen patronen en overtuigingen.
En een nieuwsgierigheid.
Ik vind dit een fantastische en ja soms ook echt een ontzettende pijnlijke en confronterende ontdekkingstocht in Liefde en Intimiteit.
Want de afgelopen weken ben ik me ook pijnlijk bewust geworden van een patroon richting mannen, wat kwam vanuit dat grootse verlangen om een Heilige Relatie te ervaren.
Het prachtige vind ik dat in en door die reis de eerlijkheid, veiligheid en waardering in en voor mezelf ontzettend gegroeid is, waardoor ik, meer dan ooit innerlijke vrijheid, rust en ik ga hem er toch ingooien, soevereiniteit, ervaar.
Tantra, The Wheel of consent, Schaduwalchemie en de lust voor het leven zelf, hebben me hierin nog veel bewuster gemaakt.
Het allermooiste vond ik om te lezen (en ik dacht ook.. duh) dat Heilig (Holy) haar wortel vindt in Heel Maken (Whole)
En wat voor een prachtige intimiteit, openheid en seksualiteit kan er gaan stromen vanuit eerlijkheid, veiligheid en (zelf)waardering’

En ik word dolgelukkig van het mee mogen lopen met mannen en vrouwen in dit proces van eerlijkheid, veiligheid en (zelf)waardering vanuit waar een prachtige intimiteit kan ontstaan.

En dat wat daarvoor emotioneel, energetisch en fysiek in de weg staat, het licht te laten zien zodat het kan veranderen.

Wees welkom in mijn praktijk om dit alleen of samen met je te ontdekken.  Je kunt contact opnemen voor het plannen van een sessie of een kennismakingsgesprek.

PS: ik zie Heilige Relatie niet als iets wat je moet bereiken maar eerder als een oefening met vallen en opstaan met een groeiend bewustzijn.

 

 

 

Terug naar blogoverzicht: